2 Sides of the Plate.
Liczba miejsc ograniczona. Maksymalnie 20 osób.
Warsztaty odbędą się w godz. 11:00 - 15:00
MAKE IT NICE
Choć to hasło w kulinarnym świecie należy do wybitnego Daniela Humma, to właśnie w swej prostocie najlepiej odzwierciedla mój styl gotowania. Bez względu na wybrany temat warsztatów idea wciąż pozostaje ta sama, natura już się postarała, teraz nie zepsuj tego. Dość oczywiste produkty potraktowane z szacunkiem, odpowiednią techniką i uczuciem potrafią się przemienić w niezwykłe dania. Proste połączenia, dbałość o szczegóły i dobrej jakości oraz zdrowe produkty to klucz do sukcesu każdej kuchni. To klasyka która nigdy nie przemija. Warsztaty o świadomych wyborach, poprawnej technice i o tym, że kuchnia restauracyjna nie jest tak skomplikowana jak mogłoby się wydawać. Make it nice.
#
Ravioli, grzyby i palone masło
Perfect Italian Pizza
Marakuja z bazylią i hibiskusem
##
Papryka, mozzarella i pancetta
Kurczak z orzeszkami pini i estragonem
Tarta z czekoladą i wanilią
###
Młode brokuły, parmezan i pestki dyni
Dorsz z kurkami i morelami
Fondant orzechowy z solonym karmelem
Łukasz Kawaller, z wykształcenia kucharz. W kuchni kieruje się maksymą "Nie dziwność a jakość". Gotował w najlepszych polskich restauracjach tj. Metamorfoza, Concept i Atelier Amaro. Laureat prestiżowego L'art de la cuisine Martell. Zwycięzca pierwszej polskiej edycji programu Hell's Kitchen. Ambasador firmy SMEG.
Wojciech Bartczak ,24 latek z Poznania. Gotowanie jest jego pasją i sposobem na życie od pięciu lat. Kocha tworzyc dania z duszą artystyczną. Niebawem rozpoczyna prace w najlepszej restauracji w Polsce "Atelier Amaro" Sztuki kulinarnej uczył się w szkole gastronomicznej oraz w Stanach Zjednoczonych, gdzie mieszkał przez rok. Brał udział w projekcie kulinarnym "Kuchnia Francuska pachnąca tradycją" , gdzie szkolił się i uczył nowych technik gotowania w jednej z Francuskich Restauracji. Reprezentował Polskę w europejskim konkursie kulinarnym Young CHef Chelenger w Budapeszcie. Zwyciezca V Edycji piekielnej kuchni . Jego dalsze plany życiowe ściśle związane są z gastronomią , marzy by dorównać najlepszym szefą kuchni na świecie i prowadzić własną restaurację
In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy. By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Wczasowa 4, 76-270, Ustka, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in the settings.