2 Sides of the Plate.
Liczba miejsc ograniczona. Maksymalnie 20 osób.
Warsztaty odbędą się w godz. 11:00 - 15:00
MAKE IT NICE
Choć to hasło w kulinarnym świecie należy do wybitnego Daniela Humma, to właśnie w swej prostocie najlepiej odzwierciedla mój styl gotowania. Bez względu na wybrany temat warsztatów idea wciąż pozostaje ta sama, natura już się postarała, teraz nie zepsuj tego. Dość oczywiste produkty potraktowane z szacunkiem, odpowiednią techniką i uczuciem potrafią się przemienić w niezwykłe dania. Proste połączenia, dbałość o szczegóły i dobrej jakości oraz zdrowe produkty to klucz do sukcesu każdej kuchni. To klasyka która nigdy nie przemija. Warsztaty o świadomych wyborach, poprawnej technice i o tym, że kuchnia restauracyjna nie jest tak skomplikowana jak mogłoby się wydawać. Make it nice.
#
Ravioli, grzyby i palone masło
Perfect Italian Pizza
Marakuja z bazylią i hibiskusem
##
Papryka, mozzarella i pancetta
Kurczak z orzeszkami pini i estragonem
Tarta z czekoladą i wanilią
###
Młode brokuły, parmezan i pestki dyni
Dorsz z kurkami i morelami
Fondant orzechowy z solonym karmelem
Łukasz Kawaller, z wykształcenia kucharz. W kuchni kieruje się maksymą "Nie dziwność a jakość". Gotował w najlepszych polskich restauracjach tj. Metamorfoza, Concept i Atelier Amaro. Laureat prestiżowego L'art de la cuisine Martell. Zwycięzca pierwszej polskiej edycji programu Hell's Kitchen. Ambasador firmy SMEG.
Wojciech Bartczak ,24 latek z Poznania. Gotowanie jest jego pasją i sposobem na życie od pięciu lat. Kocha tworzyc dania z duszą artystyczną. Niebawem rozpoczyna prace w najlepszej restauracji w Polsce "Atelier Amaro" Sztuki kulinarnej uczył się w szkole gastronomicznej oraz w Stanach Zjednoczonych, gdzie mieszkał przez rok. Brał udział w projekcie kulinarnym "Kuchnia Francuska pachnąca tradycją" , gdzie szkolił się i uczył nowych technik gotowania w jednej z Francuskich Restauracji. Reprezentował Polskę w europejskim konkursie kulinarnym Young CHef Chelenger w Budapeszcie. Zwyciezca V Edycji piekielnej kuchni . Jego dalsze plany życiowe ściśle związane są z gastronomią , marzy by dorównać najlepszym szefą kuchni na świecie i prowadzić własną restaurację
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Wczasowa 4, 76-270, Ustka Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w ustawieniach.