2Sides of the Plate
Menu:
1) Amouse bouche
Papryka/kozi ser/malina/chorizzo
2) Starter
Malze hotate/miso/meczennica/morski fenel
3) Starter II
Podwedzany tatar jagniecy/trufla/jajko
4) Dania glowne:
Halibut/mleko kokosowe/mango/kardamon/occa
Sorbet
5) Passion fruit - mango
Zebro wolowe/mlody seler/por/ borowik
6) Deser
cytryna - bergamotka
Do kolacji:
- Aperitif
- Woda Kropla Beskidu Delice
- Herbata Dilmah
- Kawa Cafe Vergnano
Ernest Jagodziński, rocznik 1980.
Od zawsze wiedział, co chce robić w życiu – tworzyć. Wśród kreatywnych dziedzin wybrał kuchnie, jak się później okazało – słusznie....
Po skończonym technikum po prostu zaczął gotować. Na początku jako uczeń, z czasem w charakterze samodzielnego kucharza. Swoje pierwsze, gastronomiczne kroki stawiał w Restauracji 99. Tamten czas wspomina przede wszystkim jako przygodę, podczas której poznał nie tylko swój zawód, ale i wyjątkowych ludzi. Następnie trafił do Restauracji Sens i w końcu warszawskiego Westin’a. To tam, po raz pierwszy otrzymał tytuł – zastępcy chef’a kuchni.
Z czasem zdecydował się podjąć nowe wyzwanie… Porzucił stabilną posadę i podjął się zbudowania nowego miejsca w obcym mieście. Jagodziński w 2012 został mianowany Chefem Kuchni poznańskiej CUCINY88. Stało się to początkiem wielkiej przygody, która trwa do dzisiaj.
Co jest dla niego najważniejsze? Ludzie. Partnerka, dzieci, ale również współpracownicy, których lubi nazywać podopiecznymi. Chce dawać innym, to co ma w sobie najlepsze. Jak się okazuje nie tylko w kuchni. 16 czerwca zostanie oficjalnym i pierwszym w Polsce Chefem Ambasadorem Drużyny Szpiku.
Sam uczył się od najlepszych i takich tez podziwia, jego kulinarne autorytety to m.in. Tetsuya Wakuda, Alain Ducase, Charli Trotter. Fan kuchni azjatyckiej, playstation i swojej rodziny.
Tomasz Deker - współwłaściciel sieci cukierni Deker Patissier & Chocolatier, wykładowca na łódzkiej ASP na kierunku Projektowanie Kulinariów, założyciel Instytutu Rozwoju Sztuki Kulinarnej oraz członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Od najmłodszych lat zainteresowany był cukiernictwem. Pasja, która zrodziła się w domowej kuchni sprawiła, że po latach ciężkiej pracy osiągnął sukces na polskiej scenie cukierniczej i jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych twarzy związanych ze słodkimi wypiekami. Absolwent topowych szkół kulinarnych takich jak m.in. Espai de sucre w Barcelonie.
Od kilkunastu lat zasiada w jury ogólnopolskich konkursów kulinarnych, jest zapraszany jako prelegent na najbardziej prestiżowe konferencje, współprowadził Polski Turniej Wypieków na kanale TLC , jest także częstym gościem w programach kulinarnych. Już od września na kanale Kuchnia+ zagości jego autorski program cukierniczy "Desery Dekera"
In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory. Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy. By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes (including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Wczasowa 4, 76-270, Ustka. You can change cookie settings in the settings.