2Sides of the Plate
Menu:
1) Amouse bouche
Papryka/kozi ser/malina/chorizzo
2) Starter
Malze hotate/miso/meczennica/morski fenel
3) Starter II
Podwedzany tatar jagniecy/trufla/jajko
4) Dania glowne:
Halibut/mleko kokosowe/mango/kardamon/occa
Sorbet
5) Passion fruit - mango
Zebro wolowe/mlody seler/por/ borowik
6) Deser
cytryna - bergamotka
Do kolacji:
- Aperitif
- Woda Kropla Beskidu Delice
- Herbata Dilmah
- Kawa Cafe Vergnano
Ernest Jagodziński, rocznik 1980.
Od zawsze wiedział, co chce robić w życiu – tworzyć. Wśród kreatywnych dziedzin wybrał kuchnie, jak się później okazało – słusznie....
Po skończonym technikum po prostu zaczął gotować. Na początku jako uczeń, z czasem w charakterze samodzielnego kucharza. Swoje pierwsze, gastronomiczne kroki stawiał w Restauracji 99. Tamten czas wspomina przede wszystkim jako przygodę, podczas której poznał nie tylko swój zawód, ale i wyjątkowych ludzi. Następnie trafił do Restauracji Sens i w końcu warszawskiego Westin’a. To tam, po raz pierwszy otrzymał tytuł – zastępcy chef’a kuchni.
Z czasem zdecydował się podjąć nowe wyzwanie… Porzucił stabilną posadę i podjął się zbudowania nowego miejsca w obcym mieście. Jagodziński w 2012 został mianowany Chefem Kuchni poznańskiej CUCINY88. Stało się to początkiem wielkiej przygody, która trwa do dzisiaj.
Co jest dla niego najważniejsze? Ludzie. Partnerka, dzieci, ale również współpracownicy, których lubi nazywać podopiecznymi. Chce dawać innym, to co ma w sobie najlepsze. Jak się okazuje nie tylko w kuchni. 16 czerwca zostanie oficjalnym i pierwszym w Polsce Chefem Ambasadorem Drużyny Szpiku.
Sam uczył się od najlepszych i takich tez podziwia, jego kulinarne autorytety to m.in. Tetsuya Wakuda, Alain Ducase, Charli Trotter. Fan kuchni azjatyckiej, playstation i swojej rodziny.
Tomasz Deker - współwłaściciel sieci cukierni Deker Patissier & Chocolatier, wykładowca na łódzkiej ASP na kierunku Projektowanie Kulinariów, założyciel Instytutu Rozwoju Sztuki Kulinarnej oraz członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Od najmłodszych lat zainteresowany był cukiernictwem. Pasja, która zrodziła się w domowej kuchni sprawiła, że po latach ciężkiej pracy osiągnął sukces na polskiej scenie cukierniczej i jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych twarzy związanych ze słodkimi wypiekami. Absolwent topowych szkół kulinarnych takich jak m.in. Espai de sucre w Barcelonie.
Od kilkunastu lat zasiada w jury ogólnopolskich konkursów kulinarnych, jest zapraszany jako prelegent na najbardziej prestiżowe konferencje, współprowadził Polski Turniej Wypieków na kanale TLC , jest także częstym gościem w programach kulinarnych. Już od września na kanale Kuchnia+ zagości jego autorski program cukierniczy "Desery Dekera"
2Sides of the Plate- Połączenie dwóch stron talerza, czyli gastronomii i muzyki w najlepszym wydaniu. Wydarzenie które skupiać będzie dwa największe trendy ostatnich lat, czyli show gastronomicznego oraz zabawy i edukacji w niespotykanym dotąd wydaniu...
Um hochwertige Dienstleistungen anzubieten, verwendet der Service Cookies, die im Speicher des Browsers gespeichert sind. Ausführliche Informationen über den Zweck ihrer Verwendung, einschließlich der Verarbeitung von Benutzeraktivitätsdaten und der Personalisierung von Werbung, sowie die Möglichkeit, Cookie-Einstellungen zu ändern, finden Sie in der Datenschutzrichtlinie. Durch Klicken auf ALLE AKZEPTIEREN stimmen Sie der Nutzung von Technologien wie Cookies und der Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten durch Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Wczasowa 4, 76-270, Ustka, die im Internet gesammelt werden, wie z. B. IP-Adressen und Cookie-Identifikatoren, zu Analyse- und Marketingzwecken zu (einschließlich automatisierter Anzeigenausrichtung, Messung ihrer Wirksamkeit und Verarbeitung von Benutzerdaten zu Analysezwecken). Änderungen der Cookie-Einstellungen und detaillierte Zustimmungspräferenzen können Sie in den Einstellungen vornehmen.