2 Sides of the Plate.
Liczba miejsc ograniczona. Maksymalnie 20 osób.
Warsztaty odbędą się w godz. 11:00 - 15:00
„Kuchnia Polska w nowoczesnym wydaniu” / 4 dania
Jak sama nazwa mówi kuchnia polska w nowoczesnej odsłonie mówi nam że będziemy chcieli zabawić się wszystkimi dostępnymi nam składnikami, potrawami ale w niekoniecznie prosty sposób. Zwykła pomidorowa już nie koniecznie musi być pomidorową, tatar nie będzie się kojarzył już tylko ze zmielonym mięsem z ogórkiem a kaczką nie będzie sucha jak wiór i pieczona 3 h. A na koniec wykonamy deser gdzie będziemy balansować smaki kwaśne ze słodkimi.
- Krem pomidorowy z suszonymi pomidorami, grzybami i kluseczkami
- Tatar wołowy z burakiem, żurawiną i słonecznikiem
- Kaczka z czereśnią, ziemniakami puree i koprem włoskim
- Mus cytrynowy z malinami, kruchym ciastem i gruszką
Dzieci z rodzicami do 16 roku życia gratis!
Jeden z najzdolniejszych Szefów Kuchni młodego pokolenia. Pochodzi z Bielska-Białej, gdzie zdobył gastronomiczne wykształcenie i pierwsze doświadczenia zawodowe. Podstaw kuchni restauracyjnej uczył się w „Folwarku”, kuchni polskiej w „Karczmie pod Lotniskiem”, a kolejne lata spędził w takich restauracjach jak: „Pod dobrą datą” , „Nad Dachami” , „Restauracja Italia” „Hotel na Błoniach”.
Przełomowym momentem w jego karierze zawodowej był wyjazd do Wielkiej Brytanii. Jego pierwsza praca to londyńska restauracja „Brasserie Chez’gerard”, specjalizująca się w prostej kuchni francuskiej. Odwaga i ambicja młodego kucharza zaprowadziły go do kompanii Gordona Ramseya i jego flagowej restauracji w zabytkowym hotelu Claridge’s - restauracji mieszczącej 80 gości, w której serwowano dania kuchni francuskiej i brytyjskiej. Spędził w niej rok.
Następnie swoje umiejętności rozwijał w takich restauracjach jak: Pied a Terre 1*, Esporta Chiswick Club czy Carluccio’s. Ostatnim i najważniejszym miejscem podczas całego pobytu na Wyspach była restauracja Toma Aikens’a 1* - ikony brytyjskiej kuchni. Rok pod jego rządami okazał się przełomowy pod względem doskonalenia warsztatu, technik kulinarnych, poznawania połączeń smakowych, jak i samej kultury pracy. To pozwoliło młodemu kucharzowi wejść na zupełnie inny poziom gotowania i rozpocząć nowy rozdział w jego życiu.
W 2014 r. wrócił do kraju, aby wziąć udział w najpopularniejszym kulinarnym show telewizyjnym – TOP CHEF. Charyzma, poczucie humoru, ale przede wszystkim umiejętności, spowodowały, że już od pierwszych odcinków programu wyróżniał się na tle pozostałych, stając się niekwestionowanym faworytem i ostatecznie zwycięzcą.
Po programie podjął pracę w restauracji Kafe Zielony Niedźwiedź na warszawskim Powiślu, która w zaledwie dwa miesiące po objęciu przez niego stanowiska Szefa Kuchni, otrzymała prestiżowy tytuł „Knajpy Roku 2014”.
***
Sebastian dzięki swoim osiągnięciom i osobowości, stale pojawia się na ekranach widzów. Widzimy go w roli gościa specjalnego w nowych edycjach programu TOP CHEF, Hell’s Kitchen Piekielna Kuchnia, telewizji śniadaniowej czy w nowych formatach.
Jego fanpage na Facebook’u gromadzi ponad 30 tysięcy fanów, z którymi prowadzi aktywny dialog. Uczy gotowania w swoim autorskim projekcie Yoga w Kuchni. Każdy z odcinków już w pierwszych dniach emisji ma kilkanaście tysięcy wyświetleń, z programem dociera do ponad 6,5 mln użytkowników.
In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory. Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy. By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes (including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Wczasowa 4, 76-270, Ustka. You can change cookie settings in the settings.