2 Sides of the Plates
Menu
1. DORSZ / OGÓREK / CYTRYNA
- mus z dorsza
- piklowane małe kawałki ogórka / kwaśne – słodkie
- piklowana mała szalotka / słodka
- żel / puree cytryna
- puder z koperku
- zioła / koperek / mikro leavs
- oliwa zielona
Zielone masło / ogórek suszony / czarnuszka / suszony chleb razowy
Bułeczka maślana
2. MARCHEWKA / KACZKA / FASOLA
- marchew pieczona w tłuszczu kaczym x 2 kolory
- puree marchewka / połowa tego która była pieczona z kuminem i carry
- puree rodzynka / słodko – kwaśne
- biała fasolka / chcicken stock gotowana
- carrot dice
- carrot dressing
Pieczywo / arabskie smaki / salsa pomidorowa
3. SANDACZ / GRUSZKA / SZCZAW
- smażony filet
- szczaw emulsja
- marynowana gruszka / pickling
- gruszka puree
- olej gruszka palona
- smażona komosa ryżowa / deep fride
4. WIEPRZOWINA / JABŁKO / AMARETTO
- karkówka wp
- skóra z boczku / cracklin
- sos / brown chicken stock – appel juice – cider vinegar
- puree / wędzone jabłko
- pęczak / fermentowany
- palony bakłażan / puree
5. TRUFLA / CZEKOLADA / ORZECH
- waniliowa panna cotta z oliwą truflową
- lody z białej czekolady
- mleko truflowe
- plastry białej czekolady
- orzech laskowy tarty
- mus z trufli i czekolady / carnister
6. IMBIR / ROKITNIK / MIRABELKA
- cream brulle / rokitnik i anyż
- owoc rokitnika w syropie
- mirabelka / jelly
- mirabelka / imbir / jabłko – purre
- kruche ciasto / na zakrycie brulle
Do kolacji:
Jeden z najzdolniejszych Szefów Kuchni młodego pokolenia. Pochodzi z Bielska-Białej, gdzie zdobył gastronomiczne wykształcenie i pierwsze doświadczenia zawodowe. Podstaw kuchni restauracyjnej uczył się w „Folwarku”, kuchni polskiej w „Karczmie pod Lotniskiem”, a kolejne lata spędził w takich restauracjach jak: „Pod dobrą datą” , „Nad Dachami” , „Restauracja Italia” „Hotel na Błoniach”.
Przełomowym momentem w jego karierze zawodowej był wyjazd do Wielkiej Brytanii. Jego pierwsza praca to londyńska restauracja „Brasserie Chez’gerard”, specjalizująca się w prostej kuchni francuskiej. Odwaga i ambicja młodego kucharza zaprowadziły go do kompanii Gordona Ramseya i jego flagowej restauracji w zabytkowym hotelu Claridge’s - restauracji mieszczącej 80 gości, w której serwowano dania kuchni francuskiej i brytyjskiej. Spędził w niej rok.
Następnie swoje umiejętności rozwijał w takich restauracjach jak: Pied a Terre 1*, Esporta Chiswick Club czy Carluccio’s. Ostatnim i najważniejszym miejscem podczas całego pobytu na Wyspach była restauracja Toma Aikens’a 1* - ikony brytyjskiej kuchni. Rok pod jego rządami okazał się przełomowy pod względem doskonalenia warsztatu, technik kulinarnych, poznawania połączeń smakowych, jak i samej kultury pracy. To pozwoliło młodemu kucharzowi wejść na zupełnie inny poziom gotowania i rozpocząć nowy rozdział w jego życiu.
W 2014 r. wrócił do kraju, aby wziąć udział w najpopularniejszym kulinarnym show telewizyjnym – TOP CHEF. Charyzma, poczucie humoru, ale przede wszystkim umiejętności, spowodowały, że już od pierwszych odcinków programu wyróżniał się na tle pozostałych, stając się niekwestionowanym faworytem i ostatecznie zwycięzcą.
Po programie podjął pracę w restauracji Kafe Zielony Niedźwiedź na warszawskim Powiślu, która w zaledwie dwa miesiące po objęciu przez niego stanowiska Szefa Kuchni, otrzymała prestiżowy tytuł „Knajpy Roku 2014”.
***
Sebastian dzięki swoim osiągnięciom i osobowości, stale pojawia się na ekranach widzów. Widzimy go w roli gościa specjalnego w nowych edycjach programu TOP CHEF, Hell’s Kitchen Piekielna Kuchnia, telewizji śniadaniowej czy w nowych formatach.
Jego fanpage na Facebook’u gromadzi ponad 30 tysięcy fanów, z którymi prowadzi aktywny dialog. Uczy gotowania w swoim autorskim projekcie Yoga w Kuchni. Każdy z odcinków już w pierwszych dniach emisji ma kilkanaście tysięcy wyświetleń, z programem dociera do ponad 6,5 mln użytkowników.
2Sides of the Plate- Połączenie dwóch stron talerza, czyli gastronomii i muzyki w najlepszym wydaniu. Wydarzenie które skupiać będzie dwa największe trendy ostatnich lat, czyli show gastronomicznego oraz zabawy i edukacji w niespotykanym dotąd wydaniu...
In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy. By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Wczasowa 4, 76-270, Ustka, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in .