Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka
Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka
+48 598 418 200
EN
  • PL
  • Homepage
  • Hotel
    Hotel
    • About hotel
    • Attractions
    • Attractions
    • Active
    • Rooms
    • Nightclub "Black Pearl"
    • Fitness & Gym
    • For kids
    • History
    • Privacy
    • Awards
    • Regulations
    • Opinions
    • Events
    • Gallery
  • Gastronomy
    Gastronomy
    • Kitchen
    • Cafe "Panorama"
    • "Chapeau Bas" Restaurant
    • Lobby Bar
    • "Fala" Restaurant
  • For kids
    For kids
    • Animations
    • Attractions
    • Outside
  • Conferences
    Conferences
    • Hotel Office
    • Events / Catering
    • Weddings
    • Business stay
    • Leadership Skills
    • Weddings and conferences
  • Medical & SPA
    Medical & SPA
    • Salt Cave
    • SPA treatments
    • DAY SPA
    • VOUCHERY PODARUNKOWE
    • Pierre Rene ShowRoom
  • Medical
    Medical
    • Medical Resort
    • Medical treatments
    • Medical Center
    • Doctors
    • Diagnostics
  • Aquapark
    Aquapark
    • swimming pool
    • Recreational pool
    • Brine pool
    • Sauna zone
  • Special offers
    Special offers
    • Happy Day
    • Offers & Promotions
    • Without accommodation
  • Contact
    Contact
    • Contact
    • Employment
  • facebook
  • instagram
  • tripadvisor
  • youtube
M: rezerwacja@grandlubicz.pl
T: +48 598 418 200
  • facebook
  • instagram
  • tripadvisor
  • youtube
M: rezerwacja@grandlubicz.pl
T: +48 598 418 200
banner image
banner image

Kolacja - Sebastian Olma / 16.08.2016

2 Sides of the Plates

Menu
1.    DORSZ / OGÓREK  / CYTRYNA
- mus z dorsza
- piklowane małe kawałki ogórka / kwaśne – słodkie
- piklowana mała szalotka /  słodka
- żel / puree cytryna
- puder z koperku
- zioła / koperek / mikro leavs
- oliwa zielona
Zielone masło / ogórek suszony / czarnuszka / suszony chleb razowy
Bułeczka maślana
2.    MARCHEWKA / KACZKA / FASOLA
- marchew pieczona w tłuszczu kaczym x 2 kolory
- puree marchewka / połowa tego która była pieczona z kuminem i carry
- puree rodzynka / słodko – kwaśne
- biała fasolka / chcicken stock gotowana
- carrot dice
- carrot dressing
Pieczywo / arabskie smaki / salsa pomidorowa
3.    SANDACZ / GRUSZKA / SZCZAW
- smażony filet
- szczaw emulsja
- marynowana gruszka / pickling
- gruszka puree
- olej gruszka palona
- smażona komosa ryżowa / deep fride
4. WIEPRZOWINA / JABŁKO / AMARETTO
- karkówka wp
- skóra z boczku / cracklin
- sos / brown chicken stock – appel juice – cider vinegar
- puree / wędzone jabłko
- pęczak / fermentowany
- palony bakłażan / puree
5.  TRUFLA / CZEKOLADA / ORZECH
- waniliowa panna cotta z oliwą truflową
- lody z białej czekolady
- mleko truflowe
- plastry białej czekolady
- orzech laskowy tarty
- mus z trufli i czekolady / carnister
6. IMBIR / ROKITNIK / MIRABELKA
- cream brulle / rokitnik i anyż
- owoc rokitnika w syropie
- mirabelka / jelly
- mirabelka / imbir / jabłko – purre
- kruche ciasto / na zakrycie brulle

Do kolacji:

  • Aperitif

 

Jeden z najzdolniejszych Szefów Kuchni młodego pokolenia. Pochodzi z Bielska-Białej, gdzie zdobył gastronomiczne wykształcenie i pierwsze doświadczenia zawodowe. Podstaw kuchni restauracyjnej uczył się w „Folwarku”, kuchni polskiej w „Karczmie pod Lotniskiem”, a kolejne lata spędził w takich restauracjach jak: „Pod dobrą datą” , „Nad Dachami” , „Restauracja Italia” „Hotel na Błoniach”.

Przełomowym momentem w jego karierze zawodowej był wyjazd do Wielkiej Brytanii. Jego pierwsza praca to londyńska restauracja „Brasserie Chez’gerard”, specjalizująca się w prostej kuchni francuskiej. Odwaga i ambicja młodego kucharza zaprowadziły go do kompanii Gordona Ramseya i jego flagowej restauracji w zabytkowym hotelu Claridge’s - restauracji mieszczącej 80 gości, w której serwowano dania kuchni francuskiej i brytyjskiej. Spędził w niej rok.

Następnie swoje umiejętności rozwijał w takich restauracjach jak: Pied a Terre 1*, Esporta Chiswick Club czy Carluccio’s. Ostatnim i najważniejszym miejscem podczas całego pobytu na Wyspach była restauracja Toma Aikens’a 1* - ikony brytyjskiej kuchni. Rok pod jego rządami okazał się przełomowy pod względem doskonalenia warsztatu, technik kulinarnych, poznawania połączeń smakowych, jak i samej kultury pracy. To pozwoliło młodemu kucharzowi wejść na zupełnie inny poziom gotowania i rozpocząć nowy rozdział w jego życiu.

W 2014 r. wrócił do kraju, aby wziąć udział w najpopularniejszym kulinarnym show telewizyjnym – TOP CHEF. Charyzma, poczucie humoru, ale przede wszystkim umiejętności, spowodowały, że już od pierwszych odcinków programu wyróżniał się na tle pozostałych, stając się niekwestionowanym faworytem i ostatecznie zwycięzcą.

Po programie podjął pracę w restauracji Kafe Zielony Niedźwiedź na warszawskim Powiślu, która w zaledwie dwa miesiące po objęciu przez niego stanowiska Szefa Kuchni, otrzymała prestiżowy tytuł „Knajpy Roku 2014”.

***
Sebastian dzięki swoim osiągnięciom i osobowości, stale pojawia się na ekranach widzów. Widzimy go w roli gościa specjalnego w nowych edycjach programu TOP CHEF, Hell’s Kitchen Piekielna Kuchnia, telewizji śniadaniowej czy w nowych formatach.

Jego fanpage na Facebook’u gromadzi ponad 30 tysięcy fanów, z którymi prowadzi aktywny dialog. Uczy gotowania w swoim autorskim projekcie Yoga w Kuchni. Każdy z odcinków już w pierwszych dniach emisji ma kilkanaście tysięcy wyświetleń, z programem dociera do ponad 6,5 mln użytkowników.

2Sides of the Plate- Połączenie dwóch stron talerza, czyli gastronomii i muzyki w najlepszym wydaniu. Wydarzenie które skupiać będzie dwa największe trendy ostatnich lat, czyli show gastronomicznego oraz zabawy i edukacji w niespotykanym dotąd wydaniu...


Book online
from PLN 200 /night
Rezerwujesz
bez pośredników
Najniższe ceny
tylko u nas
Natychmiastowe potwierdzenie
Bezpieczeństwo
każdej transakcji

Inne vouchery

All offers
Voucher "More Health"
Voucher "More Health"
from PLN 250 formatters.calculation.250
Strefa Medical Hotelu Grand Lubicz jest miejscem, w którym pomagamy naszym Gości...
see the details
Summer Brunch - 39 PLN / person
Summer Brunch - 39 PLN / person
from PLN 80 formatters.calculation.80.00
ENJOY THE TIME SPENT WITH YOUR CLOSE ONES - OUR UNIQUE OFFER WILL BE PERFECT FOR YOU!
see the details
Romantyczna Kolacja / 4 daniowa
Romantyczna Kolacja / 4 daniowa
from PLN 450 formatters.calculation.450
Skorzystaj z naszej wyjątkowej oferty!
see the details
VOUCHER NA DOWOLNĄ KWOTĘ
VOUCHER NA DOWOLNĄ KWOTĘ
see the details
Voucher for 300 pln
Voucher for 300 pln
from PLN 300 formatters.calculation.300
Bestow a touch of luxury on your close ones...
see the details
Voucher for 300 pln
Voucher for 300 pln
from PLN 500 formatters.calculation.500
Bestow a touch of luxury on your close ones...
see the details
background image
STAY FOR LONGER
Subscribe to the newsletter
I agree to receive information about news, events and promotions (more information)
Your e-mail address provided in the form will be processed for the purpose of sending information about products and services offered by ADO Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Ustka 76-270, Wczasowa 4 to the indicated e-mail address, on the basis of consent, art. 6 sec. 1 lit. a GDPR. Personal data is stored until the consent is withdrawn or for the period of pursuing possible claims. In the absence of confirmation, your data will be processed for 48 hours. The consent can be withdrawn by clicking the appropriate link in the received message or sending such a notification to the e-mail ADO rezerwacja@grandlubicz.pl. Your data is not processed outside the EEA.
Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka
ul. Wczasowa 4 76-270 Ustka
T: +48 598 418 200
T:

+48 506 237 789

M: rezerwacja@grandlubicz.pl

REGULAMIN.PDF

  • facebook
  • instagram
  • tripadvisor
  • youtube
  • Awards
  • Events
  • Regulations
  • Privacy
  • Contact
Get directions
map
© Copyright Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka
logo image
logo image
logo image
logo image
logo image
logo image
Cookies settings created by

In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory. Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy. By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes (including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Wczasowa 4, 76-270, Ustka. You can change cookie settings in the settings.

Manage privacy settings
Cookies necessary for the operation of the website

Cookies necessary for the operation of the services available on the website, enabling the viewing of offers, making reservations, supporting security mechanisms, among others: authentication of users and detection of abuse.

Analytical cookies

Cookies allow the collection of information about the user's use of the website to optimize its functioning and to adapt to the user's expectations.

Marketing cookies

Cookies allow the display of marketing content tailored to user's preferences, and the sending of notifications about marketing offers corresponding to their interests, including product information as well as information about services provided by the website administrator and third parties.

Your preferences have not yet been saved