Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka
Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka
+48 598 418 200
EN
  • PL
  • Homepage
  • Hotel
    Hotel
    • O hotelu
    • Rooms
    • Dla dzieci
    • Opinie Gości
    • Events
    • Gallery
    • Fitness & Gym
    • Nightclub "Black Pearl"
  • Gastronomia
    Gastronomia
    • Kuchnia
    • Restauracja "Chapeau Bas"
    • Kawiarnia widokowa "Panorama"
    • Lobby Bar
    • Restauracja "Fala"
  • Dla najmłodszych
    Dla najmłodszych
    • Animacje
    • Atrakcje dla dzieci
    • Na zewnątrz
    • Pokój zabaw
    • Małpi gaj
    • Pokój gier
    • Animatorzy
  • Konferencje
    Konferencje
    • Leadership Skills
    • Eventy / Catering
    • Wesela i przyjęcia
    • Wizyta biznesowa
    • Weddings and conferences
  • Medical & SPA
    Medical & SPA
    • Centrum medyczne
    • Zabiegi Medical
    • Grota solna
    • ShowRoom Pierre Rene
    • Gabinety lekarskie
    • Diagnostyka
  • Aquapark
    Aquapark
    • Kompleks basenów
    • Basen rekreacyjny
    • Basen sportowy
    • Basen solankowy
    • Strefa saun
    • Centrum saun
  • Oferty specjalne
    Oferty specjalne
    • Offers & Promotions
    • Oferty bez noclegu
  • Atrakcje
    Atrakcje
    • Attractions
    • Ustka dla aktywnych
  • Kontakt
    Kontakt
    • Contact
    • Praca
  • Rehabilitacja
  • Regulaminy
  • #Bezpieczeństwo
  • Privacy
  • Nagrody i wyróżnienia
  • Zabiegi SPA
  • Menu okolicznościowe
  • Oferta Cateringowa Premium
  • Hotel Office
  • Happy Day w Hotelu Grand Lubicz
  • Fundacja Rodziny de Lubicz Szeliskich
  • facebook
  • instagram
  • tripadvisor
  • youtube
M: rezerwacja@grandlubicz.pl
T: +48 598 418 200
  • facebook
  • instagram
  • tripadvisor
  • youtube
M: rezerwacja@grandlubicz.pl
T: +48 598 418 200
banner image
banner image

Kolacja - Kurt Scheller / 10.08.2016

2 Sides of the Plate

Menu "A culinary trip around the world"

  • beef tartar on a ruccola salad swiss style / served with grilled french bread
  • barley soup with vegetables and dried beef
  • salmon filet topped with fish mousse  and shrimps/ on a safran risotto with spinach
  • couscous with lamb arabian style / spiced tomato sauce / buttered roots vegetables
  • 3 of chocolate /mousse of chocolate/chocolate tart/chocolate mozart balls


Do kolacji:

  • Aperitif 

 

Szwajcar, ur. 02.04.1952 w Lucernie. Już od małego w piekarni swojej ciotki, niedaleko Interlaken, w którym mieszkał, przyglądał się pracy piekarzy i cukierników. Sam też próbował swoich sił w wypiekaniu różnych  specjałów. Było to inspiracją do podjęcia nauki w szkole gastronomicznej w Lucernie, którą ukończył ze świetnymi wynikami z przedmiotów zawodowych w wieku 19 lat.
 
Zarażony pasją do gotowania rozpoczął swoją podróż kulinarną, która z powodzeniem trwa do dzisiaj. Doświadczenie zawodowe zdobywał niemal na wszystkich kontynentach m in.: w Anglii, Hiszpanii, Holandii, Francji, Niemczech, Rosji, Bahrajnie, Kuwejcie, Egipcie,  Ekwadorze i na Jamajce. Pracował dla: SAS, Intercontinental, Hilton, Penta i Starwood Hotels zyskując uznanie wśród profesjonalistów jak i miłośników dobrej kuchni, bo z pewnością do łatwych nie należy m in. dowodzenie kuchnią, gdzie pracuje ponad 100 kucharzy oraz zarządzanie zapleczem kilku restauracji i sal bankietowych jednocześnie.
 
W Polsce mieszka od 1991 roku. Pierwszymi, którzy próbowali specjałów Kurta byli goście Hotel Bristol gdzie objął on stanowisko Naczelnego Szefa Kuchni. W latach 1994 i 1995 jedna z  restauracji -  Malinowa – otrzymała nagrodę dla najlepszej polsko – francuskiej restauracji.
 
Od 1997 do 2002 roku był Dyrektorem Pionu Kulinarnego w warszawskim Hotelu Sheraton, gdzie  przy „Stole Szefa” gościło wiele znamienitych osobistości. W 2003 roku został dyrektorem kulinarnym w ekskluzywnym  pięciogwiazdkowym Hotelu Rialto, gdzie też znajdowała się wielokrotnie nagradzana restauracja, sygnowana jego imieniem -  Kurt Scheller’s Restaurant.
Dzisiaj, z powodzeniem od 2002 roku, prowadzi Akademię Kulinarną. To wyjątkowe miejsce spotkań  w którym  profesjonaliści i entuzjaści gotowania w domowym zaciszu mogą zgłębiać tajniki sztuki kulinarnej.
 
Kurt Scheller jest laureatem wielu prestiżowych nagród, członkiem i założycielem organizacji kulinarnych zarówno w Polsce jak i innych krajach. Jest także jurorem w wielu konkursach kulinarnych i znaczącym głosem doradczym w dziedzinie kulinarnej. W 1997 roku otrzymał odznaczenie: Grand Croix de l’order  Etole d’Europe, a w 2005 roku polskiego Oskara Kulinarnego za osobowość kulinarną oraz tytuł doktora honorowego za działalność na rzecz polskiego hotelarstwa i gastronomii.

Book online
from PLN 200 /night
Rezerwujesz
bez pośredników
Najniższe ceny
tylko u nas
Natychmiastowe potwierdzenie
Bezpieczeństwo
każdej transakcji

Inne vouchery

All offers
Dzień Kobiet w SPA
Dzień Kobiet w SPA
from PLN 520 /night
WYJĄTKOWY DZIEŃ KOBIET W SPA
see the details
Voucher "More Health"
Voucher "More Health"
from PLN 225 /night
Strefa Medical Hotelu Grand Lubicz jest miejscem, w którym pomagamy naszym Gości...
see the details
Summer Brunch - 39 PLN / person
Summer Brunch - 39 PLN / person
from PLN 80 /night
ENJOY THE TIME SPENT WITH YOUR CLOSE ONES - OUR UNIQUE OFFER WILL BE PERFECT FOR YOU!
see the details
Romantyczna Kolacja / 4 daniowa
Romantyczna Kolacja / 4 daniowa
from PLN 450 /night
Skorzystaj z naszej wyjątkowej oferty!
see the details
VOUCHER NA DOWOLNĄ KWOTĘ
VOUCHER NA DOWOLNĄ KWOTĘ
see the details
Voucher for 300 pln
Voucher for 300 pln
from PLN 300 /night
Bestow a touch of luxury on your close ones...
see the details
background image
STAY FOR LONGER
Subscribe to the newsletter
I agree to receive information about news, events and promotions (more information)
Your e-mail address provided in the form will be processed for the purpose of sending information about products and services offered by ADO Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Ustka 76-270, Wczasowa 4 to the indicated e-mail address, on the basis of consent, art. 6 sec. 1 lit. a GDPR. Personal data is stored until the consent is withdrawn or for the period of pursuing possible claims. In the absence of confirmation, your data will be processed for 48 hours. The consent can be withdrawn by clicking the appropriate link in the received message or sending such a notification to the e-mail ADO rezerwacja@grandlubicz.pl. Your data is not processed outside the EEA.
Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka
ul. Wczasowa 4 76-270 Ustka
T: +48 598 418 200
T:

+48 506 237 789

M: rezerwacja@grandlubicz.pl

REGULAMIN.PDF

  • facebook
  • instagram
  • tripadvisor
  • youtube
  • Nagrody i wyróżnienia
  • Events
  • Regulaminy
  • Privacy
  • Contact
Get directions
map
© Copyright Grand Lubicz Uzdrowisko Ustka
logo image
logo image
logo image
logo image
logo image
logo image
created by

In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory. Detailed information on the purpose of their use and the possibility to change cookie settings can be found in the Privacy Policy. By clicking ACCEPT ALL, you agree to the use of technologies such as cookies and to the processing of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie IDs, for marketing purposes (including automatically matching ads to your interests and measuring their performance) by Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Wczasowa 4, 76-270, Ustka. You can change cookie settings in the settings.

Manage privacy settings
Cookies necessary for the operation of the website

Cookies necessary for the operation of the services available on the website, enabling the viewing of offers, making reservations, supporting security mechanisms, among others: authentication of users and detection of abuse.

Analytical cookies

Cookies allow the collection of information about the user's use of the website to optimize its functioning and to adapt to the user's expectations.

Marketing cookies

Cookies allow the display of marketing content tailored to user's preferences, and the sending of notifications about marketing offers corresponding to their interests, including product information as well as information about services provided by the website administrator and third parties.

Your preferences have not yet been saved