2 Sides of the Plate.
Liczba miejsc ograniczona. Maksymalnie 20 osób.
Warsztaty odbędą się w godz. 11:00 - 15:00
1. „Rodzinne gotowanie” / 4 dania
Wspólne rodzinne gotowanie ma pokazać nam jak świetnie można spędzić czas w kuchni wspólnie ze swoimi pociechami i co najważniejsze wcale nie muszą one przeszkadzać ! Kalafior, łosoś, kurczak i oczywiście naleśniki to nasz chleb powszedni. Więc tym razem będziemy się go starali wspólnie przygotować tak aby połączyć gotowanie w prawdziwą rodzinną zabawę, po tych zajęciach gotowanie w domu zawsze będzie czymś przyjemnym i wyczekiwanym !
- Krem kalafiorowy z orzechem włoskim, kalarepą i oliwą truflową
- Tatar z łososia na pumperniklu z sosem tatarskim
- Pierś kurczaka z kukurydzą, słodkim batatem i pęczakiem z kurkami
- Naleśniki z owocami i kremem waniliowym
Dzieci z rodzicami do 16 roku życia gratis!
Tomasz Deker - współwłaściciel sieci cukierni Deker Patissier & Chocolatier, wykładowca na łódzkiej ASP na kierunku Projektowanie Kulinariów, założyciel Instytutu Rozwoju Sztuki Kulinarnej oraz członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Od najmłodszych lat zainteresowany był cukiernictwem. Pasja, która zrodziła się w domowej kuchni sprawiła, że po latach ciężkiej pracy osiągnął sukces na polskiej scenie cukierniczej i jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych twarzy związanych ze słodkimi wypiekami. Absolwent topowych szkół kulinarnych takich jak m.in. Espai de sucre w Barcelonie.
Od kilkunastu lat zasiada w jury ogólnopolskich konkursów kulinarnych, jest zapraszany jako prelegent na najbardziej prestiżowe konferencje, współprowadził Polski Turniej Wypieków na kanale TLC , jest także częstym gościem w programach kulinarnych. Już od września na kanale Kuchnia+ zagości jego autorski program cukierniczy "Desery Dekera"
Ernest Jagodziński, rocznik 1980.
Od zawsze wiedział, co chce robić w życiu – tworzyć. Wśród kreatywnych dziedzin wybrał kuchnie, jak się później okazało – słusznie....
Po skończonym technikum po prostu zaczął gotować. Na początku jako uczeń, z czasem w charakterze samodzielnego kucharza. Swoje pierwsze, gastronomiczne kroki stawiał w Restauracji 99. Tamten czas wspomina przede wszystkim jako przygodę, podczas której poznał nie tylko swój zawód, ale i wyjątkowych ludzi. Następnie trafił do Restauracji Sens i w końcu warszawskiego Westin’a. To tam, po raz pierwszy otrzymał tytuł – zastępcy chef’a kuchni.
Z czasem zdecydował się podjąć nowe wyzwanie… Porzucił stabilną posadę i podjął się zbudowania nowego miejsca w obcym mieście. Jagodziński w 2012 został mianowany Chefem Kuchni poznańskiej CUCINY88. Stało się to początkiem wielkiej przygody, która trwa do dzisiaj.
Co jest dla niego najważniejsze? Ludzie. Partnerka, dzieci, ale również współpracownicy, których lubi nazywać podopiecznymi. Chce dawać innym, to co ma w sobie najlepsze. Jak się okazuje nie tylko w kuchni. 16 czerwca zostanie oficjalnym i pierwszym w Polsce Chefem Ambasadorem Drużyny Szpiku.
Sam uczył się od najlepszych i takich tez podziwia, jego kulinarne autorytety to m.in. Tetsuya Wakuda, Alain Ducase, Charli Trotter. Fan kuchni azjatyckiej, playstation i swojej rodziny.
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Wczasowa 4, 76-270, Ustka Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .