2 Sides of The Plate.
Liczba miejsc ograniczona. Maksymalnie 20 osób.
Warsztaty odbędą się w godz. 11:00 - 15:00
"Klasycznie i zdrowo, czyli po Polsku"
1. Pierś z kaczki, pieczona marchew, puree z dyni i wanilii, śliwka,kawior z jabłka, sos porto
2. Cielęcina, ziemniak truflowy, salsefia, letnia trufla, rabarbar
3. Mus z mlecznej czekolady, wanilia, malinowe kamyczki, cukier imbirowy
Jeden z najwybitniejszych szefów kuchni w Polsce.
Szef kuchni restauracji Amber Room i Klubu Polskiej Rady Biznesu w Warszawie, która jako jedyna od trzech lat jest rekomendowana w Przewodniku Michelin i odznaczona 4 symbolami sztućców.
Przez 15 lat swojej kariery zawodowej Robert pracował u wielu znanych szefów kuchni takich jak: Wojciech Modest Amaro, Kurt Scheller, Paweł Oszczyk, Frank Funke, Artur Graiber, dzięki którym zdobył zawodowe doświadczenie i umiejętności niezbędne do wykonywania zadań na obecnym stanowisku.
Swoją drogę zawodową zaczynał w Hotelu Sheraton jako Młodszy Kucharz, następnie zaczął pracę u boku wybitnego szefa Pawła Oszczyka w Hotelu Inter Continental. Od 2004 roku swoją karierę związał z restauracją Amber Room, w której do dnia dzisiejszego szlifuje swój talent kulinarny. W roku 2011 jego starania zostały docenione – został mianowany szefem kuchni.
Specjalizuje się w nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej, wykorzystując światowe trendy ku-linarne, które doskonali na stażach poza granicami kraju m.in. w restauracji Alain Dusasse w hotelu Dorchester u boku Szef kuchni Jocelyn Herland odznaczonego trzema gwiazdkami Michelin, restauracji „The Cut” przy 45 Park Lane u Davida Mcintyre, restauracji w holetu Coworth Park u boku Briana Hughsona. Wyznaje ideę slow-food i stara się propagować kuchnię zarówno lokalną jak i sezonową. Jako szef kuchni zawsze gotuje z sercem.
2Sides of the Plate- Połączenie dwóch stron talerza, czyli gastronomii i muzyki w najlepszym wydaniu. Wydarzenie które skupiać będzie dwa największe trendy ostatnich lat, czyli show gastronomicznego oraz zabawy i edukacji w niespotykanym dotąd wydaniu...
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Wczasowa 4, 76-270, Ustka Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .