2 Sides of The Plate.
Liczba miejsc ograniczona. Maksymalnie 20 osób.
Warsztaty odbędą się w godz. 11:00 - 15:00
"Klasycznie i zdrowo, czyli po Polsku"
1. Pierś z kaczki, pieczona marchew, puree z dyni i wanilii, śliwka,kawior z jabłka, sos porto
2. Cielęcina, ziemniak truflowy, salsefia, letnia trufla, rabarbar
3. Mus z mlecznej czekolady, wanilia, malinowe kamyczki, cukier imbirowy
Jeden z najwybitniejszych szefów kuchni w Polsce.
Szef kuchni restauracji Amber Room i Klubu Polskiej Rady Biznesu w Warszawie, która jako jedyna od trzech lat jest rekomendowana w Przewodniku Michelin i odznaczona 4 symbolami sztućców.
Przez 15 lat swojej kariery zawodowej Robert pracował u wielu znanych szefów kuchni takich jak: Wojciech Modest Amaro, Kurt Scheller, Paweł Oszczyk, Frank Funke, Artur Graiber, dzięki którym zdobył zawodowe doświadczenie i umiejętności niezbędne do wykonywania zadań na obecnym stanowisku.
Swoją drogę zawodową zaczynał w Hotelu Sheraton jako Młodszy Kucharz, następnie zaczął pracę u boku wybitnego szefa Pawła Oszczyka w Hotelu Inter Continental. Od 2004 roku swoją karierę związał z restauracją Amber Room, w której do dnia dzisiejszego szlifuje swój talent kulinarny. W roku 2011 jego starania zostały docenione – został mianowany szefem kuchni.
Specjalizuje się w nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej, wykorzystując światowe trendy ku-linarne, które doskonali na stażach poza granicami kraju m.in. w restauracji Alain Dusasse w hotelu Dorchester u boku Szef kuchni Jocelyn Herland odznaczonego trzema gwiazdkami Michelin, restauracji „The Cut” przy 45 Park Lane u Davida Mcintyre, restauracji w holetu Coworth Park u boku Briana Hughsona. Wyznaje ideę slow-food i stara się propagować kuchnię zarówno lokalną jak i sezonową. Jako szef kuchni zawsze gotuje z sercem.
2Sides of the Plate- Połączenie dwóch stron talerza, czyli gastronomii i muzyki w najlepszym wydaniu. Wydarzenie które skupiać będzie dwa największe trendy ostatnich lat, czyli show gastronomicznego oraz zabawy i edukacji w niespotykanym dotąd wydaniu...
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Wczasowa 4, 76-270, Ustka Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.