2 Sides of the Plate
Menu
1) Amuse-bouche:
Cappuccino z pomidorów malinowych
Raspberry tomato cappuccino
2) Przekąska / Starter
Tatar z tuńczyka, awokado, imbir, limonka
Tuna tartare, avocado, ginger, lime
3) Przekąska / Starter
Sałatka edamame, pęczak, awokado, ogórek, papryka, kiełki groszku
Edamame Salad, pearl barley, avocado, cucumber, bell pepper, pea shoots
4) Zupa / Soup
Krem z pora, crème fraiche, limonka, kiełki słonecznika
Cream of leek soup, crème frâiche, sunflower sprouts
5) Danie Główne / Main Course
Cielęcina, purée z pietruszki, ziemniak truflowy, rabarbar, czarna trufla
Veal, truffle potatoes, celery, rhubarb, black truffle
6) Deser / Dessert
Kula z bialej czekolady, mus marakuja, sos wiśniowy
White chocolate sphere, passionfruit mousse, cherry sauce
Do kolacji:
- Aperitif
- Woda Kropla Beskidu Delice
- Herbata Dilmah
- Kawa Cafe Vergnano
Jeden z najwybitniejszych szefów kuchni w Polsce.
Szef kuchni restauracji Amber Room i Klubu Polskiej Rady Biznesu w Warszawie, która jako jedyna od trzech lat jest rekomendowana w Przewodniku Michelin i odznaczona 4 symbolami sztućców.
Przez 15 lat swojej kariery zawodowej Robert pracował u wielu znanych szefów kuchni takich jak: Wojciech Modest Amaro, Kurt Scheller, Paweł Oszczyk, Frank Funke, Artur Graiber, dzięki którym zdobył zawodowe doświadczenie i umiejętności niezbędne do wykonywania zadań na obecnym stanowisku.
Swoją drogę zawodową zaczynał w Hotelu Sheraton jako Młodszy Kucharz, następnie zaczął pracę u boku wybitnego szefa Pawła Oszczyka w Hotelu Inter Continental. Od 2004 roku swoją karierę związał z restauracją Amber Room, w której do dnia dzisiejszego szlifuje swój talent kulinarny. W roku 2011 jego starania zostały docenione – został mianowany szefem kuchni.
Specjalizuje się w nowoczesnej odsłonie kuchni polskiej, wykorzystując światowe trendy ku-linarne, które doskonali na stażach poza granicami kraju m.in. w restauracji Alain Dusasse w hotelu Dorchester u boku Szef kuchni Jocelyn Herland odznaczonego trzema gwiazdkami Michelin, restauracji „The Cut” przy 45 Park Lane u Davida Mcintyre, restauracji w holetu Coworth Park u boku Briana Hughsona. Wyznaje ideę slow-food i stara się propagować kuchnię zarówno lokalną jak i sezonową. Jako szef kuchni zawsze gotuje z sercem.
2Sides of the Plate- Połączenie dwóch stron talerza, czyli gastronomii i muzyki w najlepszym wydaniu. Wydarzenie które skupiać będzie dwa największe trendy ostatnich lat, czyli show gastronomicznego oraz zabawy i edukacji w niespotykanym dotąd wydaniu...
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Uzdrowisko Ustka Sp. z o.o., Wczasowa 4, 76-270, Ustka Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .